Frakt från 59 SEK 365 dagars returrätt

Håll cykeln ren

Se till att alltid hålla cykeln ren efter en tur i skogen eller när du kör om vintern på saltade vägar. Det är viktigt att rengöra cykeln efter varje tur samt hålla växlar, kullager och bromsar fria från smuts. Tvätta aldrig cykeln med en högtryckstvätt, eftersom det kan förstöra kullagren. Skölj med rent vatten. Bromsar och däck ska kontrolleras så det inte finns sten och smuts på dem. Byt bromsklossar löpande så cykeln alltid bromsar optimal.

Om du behöver nya reservdelar till cykeln, så håll ett öga på våra fina erbjudanden som vi löpande annonserar om i vårt nyhetsbrev och på hemsidan. Om du har några frågor angående underhåll och reparation, så har vi utbildad personal som sitter redo vid telefonerna för att hjälpa till med allt från val av pedaler, byte av kedja, iordningställande av cykeln osv. Ett gratis och bra råd på vägen är en del av vår goda service.

En cykel mår alltid bra av en sväng förbi cykelmekanikern en gång om året för kontroll och smörjning samt justering av bromsar, växlar m.m. Här kan man få bra hjälp med att göra cykeln redo igen efter vintern samt med nödvändiga reparationer.

Guide till förberedning och rengöring av cykel