Sadlar

Kategorier under Sadlar:

Herr/Dam cykelsadlar:

Inom Race, MTB, triathlon, citybike och shopping-cyklar finns det ett stort utbud av cykelsadlar till både män och kvinnor.
Skillnaden på sadlar till män och kvinnor är bredden, där sadeln till kvinnor som regel är lite bredare än dem till män.

MTB- och racersadlar:

MTB och racersadlar kan användas till bägge typer av cykling. Det beror på vilken sadel du tycker är bäst. Dessa cykelsadlar har gemensamt att de är smalare och hårade än vanliga cykelsadlar.
Skillnaden mellan dem är att en MTB-sadel oftast är bredare och bättre vadderad, medan racersadlar är spetsigare och hårdare. Orsaken till detta är att MTB-sadlar är gjorda för mer ojämn terräng, medan racersadlar är till för landsvägskörning. I många MTB- och racersadlar finns det anatomiska utskärningar, som skonar trycket på de ädla delarna samtidigt som de bibehåller blodcirkulationen.

Pris på MTB- och racercykelsadlar beror uteslutande på det material som de är gjorda av.

Gel-sadlar:

Vi har ett utbud av sadlar som innehåller gel. De ökar komforten på din cykeltur, eftersom gelen tar de flesta stötarna, medan en sadel med skumgummi trycks samman och är därför inte lika stötavvisande.

Citybikes och shoppingcyklar

City- och shoppingsadlar är väldigt bra till vardagscykeln. Det läggs vikt på komforten och de flesta sadlar har en lite bredare design.

Triathlon-sadlar:

Triathlon-cykelsadlar har en bredare spets, eftersom man ofta sitter längre tid på sadeln. Det är väldigt bra att välja en sadel som har ett överdrag med antingen gummiknoppar eller av annat material som gör att man inte glider runt i sadeln, utan sitter 100% fast.

Lädersadlar:

En lädersadel är till dem som gillar lite gammaldags retro look. Sadlarna ger god komfort eftersom de flesta är bredare än andra sadlar. Vi har lädersadlar i flera olika färger, till den som vill skilja sig från mängden.

Sadlar till barn:

Vi har barnsadlar från 2-10 års åldern. Barnsadlarna har god komfort eftersom de är vadderade så pass mycket att man sitter skönt på dem.

BMX-sadlar:

Det som gäller för BMX-sadeln är att den ska ha flexibilitet och styrka. Eftersom BMX-cykeln oftast används till stunts och vildare körning, så är det viktigt att de är gjorda i ett material som är slitstarkt.