Cykelväskor

Kategorier under Cykelväskor:

Det finns olika typer av cykelväskor eller sidoväskor, som några av dem också kallas. Om du vill köpa en billig cykelväska så kan du alltid hitta fina erbjudanden på nätet, men du ska vara uppmärksam när du ska köpa cykelväskor. Du kan t.ex. köpa cykelväskor som är vattentäta och du kan även köpa cykelväskor som är väldigt enkla att montera av cykeln.
Cykelväskorna utvecklas hela tiden med fler olika färger och designer så därför kan du alltid hitta en väska som passar din smak och din cykel. Du kan hitta sidoväskorna i ett hav av olika färger, bl.a. svart, blå, röd, gul, grön, vit och grå. Du kan få cykelväskor att sätta både fram och bak.

Allt utifrån vad du ska använda dina väskor till, så gäller det att hitta den rätta för ditt behov. Om du ska på cykelsemester, så ska du ha cykelväskor med mycket plats men om du ska använda dem till shopping, så behöver du kanske inte lika mycket plats.

Cykelväska fram

Fördelen med att köpa en cykelväska att sätta där fram, är att du alltid kan se väskan medan du cyklar. Om du t.ex. ska cykla runt i stan, så kan det vara skönt och mer säkert med en cykelväska som sitter fram.

Cykelväska bak

En del cykelväskor är till för att sättas fast bak på cykeln. Cykelväskorna som monteras bak på cykel har fördelen att du enkelt kan montera den på pakethållaren. Du behöver inte montera något extra på cykeln.

Vattentät cykelväska

Om du vill köpa en cykelväska som främst ska användas i Sverige, så kan det vara bra att tänka på det svenska vädret innan du bestämmer dig. Med det väldigt skiftande svenska vädret så kan det vara en fördel att köpa en vattentät cykelväska. Då behöver man inte tänka på att man ska stanna och leta fram ett regnskydd som man sen ska sätta på väskan. Det finns cykelväskor som är 100% vattentäta men även cykelväskor som bara är vattenavvisande. De vattenavvisande väskorna kan klara vattenstänk från alla håll men de är inte vattentäta under ihållande regn. Cykelväskor kan vara 100% vattentäta eftersom tyget eller materialet har svetsats samman istället för att de sytts. Utöver att vara vattentäta är de svetsande varianterna fördelaktiga eftersom de inte har några sömmar som kan gå upp.

Producenter

Det finns många olika typer av cykelväskor där pris och kvalitet ofta hör samman. Både när det gäller producenter och väsktyper. Du kan få tag i dyra och billiga cykelväskor, allt beroende på dina behov och önskemål. Vi har väskor till racercyklar, MTB, och många andra typer av väskor. Cykelväskorna skiljer sig från varandra i design men även hur den monteras på cykeln. Hos Atredo kan du hitta cykelväskor från t.ex. Ortlieb, Racktime och KLICKfix.

Ortlieb cykelväskor är alltid vattentäta och några av den kan hållas vattentäta ända ner till 1 meters djup. Andra cykelväskor från Ortlieb är utvecklade för att endast stå emot regnväder. Ortliebs cykelväskor finns i otaliga färger som t.ex. svart, röd, gul, blå och vit.
Ortlieb har även utvecklat ett bärsystem som fungerar som baksidan av en ryggsäck. När man monterar bärsystemet på cykelväskan kan man använda den som en ryggsäck. Därmed får cykelväskan fler funktioner och Ortlieb har utvecklat ett billigt sätt att få en ryggsäck.

Racktimes cykelväskor är designmässigt väldigt snygga. Deras design gör att väskan mer liknar en shopping bag. Racktimes cykelväskor är väldigt enkla att montera av och på. Det är en fördel om du även vill använda den som väska när du går i affärer.

KLICKfix cykelväskor har oftast många fickor och därmed kan de rymma mycket. Det är en fördel om du ska iväg på cykelsemester. KLICKfix cykelväskor är gjorda i en väldigt god kvalitet och därmed alltid lika med kvalitet.