Cykelkorgar fram

Kategorier under Cykelkorgar fram:

Du befinner dig nu i kategorin för cykelkorgar fram på cykeln. Om du vill se alla våra cykelkorgar, så hittar du dem i kategorin Cykelkorgar och tillbehör.

En cykelkorg som monteras på cykelns styre är ett bra redskap för att få lite extra plats. Det finns många olika typer av cykelkorgar som kan monteras fram, men de mest kända och använda är nog en flätad cykelkorg och cykelkorgar från KLICKfix.

Cykelkorgens utveckling

Förr i tiden var en cykelkorg något som man hakade fast på cykelns styre med hjälp av två krokar. Dessa gammeldags cykelkorgar kan vara svåra att få tag på idag, eftersom många producenter har tagit bort dem ur sina sortiment. Det beror på att de flesta vill ha en cykelkorg som inte är så lätta att stjäla. Idag monterar man fast sin cykelkorg fram genom att skruva fast ett monteringsbeslag på cykelns styrram och sen skruva fast cykelkorgen i beslaget. En del vill kunna ta av sina cykelkorgar så att de t.ex. kan ta dem med in i en affär, när de är ute och handlar. Till er finns en KLICKfix cykelkorg. Nackdelen med denna typ av cykelkorg är att en eventuell cykelkorgstjuv också kan ta av korgen. Därför bör man överväga att köpa en av de cykelkorgar med lås, som man kan få till montering både fram och bak på cykeln.

Flätade cykelkorgar

Den klassiska cykelkorgen är nog den flätade cykelkorgen. Det är i alla fall den cykelkorg som många ser som en klassisk eller gammaldags cykelkorg. En flätad cykelkorg var förr i tiden alltid pilflätad medan man idag kan få en flätad cykelkorg i många olika material, som bland annat plast och järn.

Gammeldags cykelkorg

Till de gamla cykelkorgarna användes endast pil och lite metall, till att sätta fast korgen med. Idag är, särskilt de billiga cykelkorgarna, inte bara gjorda i pil utan man ser ofta att stål använts för att göra cykelkorgen stel, med pil och andra naturmaterial inflätat. Fast om man hittar en flätad cykelkorg av god kvalitet så kan man fortfarande köpa en riktigt pilflätad korg, som är så stabil och solid att den inte behöver förstärkas med stål.

Modern cykelkorg

I många av de moderna, flätade cykelkorgar så är själva korgen uppbyggd av ett skelett i metall och man har sen använt plast för att fläta korgen med. Detta gäller även de kända och moderna cykelkorgarna som ser ut att vara flätade lite på måfå.