Underkläder

Klä dig ordentligt inifrån och ut

Hos Atredo har vi underkläder till varje utomhusaktivitet, som gör att du kan röra dig fritt utan att irriteras av dina kläder. Vi har både skidunderkläder, svettabsorberande underkläder och vanliga sportunderkläder. Allt i en bra kvalitet som känns bra behagligt mot kroppen, även när du svettas under några av dina utomhusaktiviteter.

Det är väldigt viktigt att dina sportunderkläder inte har grova eller irriterande sömmar, som sitter på fel ställen och skaver.

Det viktigaste med termo- och skidunderkläder är att du kan hålla värmen och samtidigt bli av med den. Oavsett om du är på skidsemester eller vandrartur, där du har långa underbyxor på dig, så blir du som regel först varm när du börjar röra på kroppen. Dina termo- skidunderkläder ska gärna vara i ett andningsbart och svettransporterande material.

Skidunderkläder kan användas till flera olika sporter och många använder även deras skidunderkläder som tröja, tillsammans med t.ex. ett par shorts. Detta beror bland annat på att skidunderkläder är riktigt bra på att transportera bort svett från kroppen. Samtidigt har det en otrolig andningsförmåga och torkar mycket snabbt, så du inte får en genomblöt tröja vid hård träning.

Bra skidunderkläder gör skidsemestern mycket bättre

Om du har varit på skidsemester så vet du hur mycket det betyder att du har investerat i de rätta skidunderkläderna. Om du har åkt med skidunderkläder som inte är av så hög kvalitet så ångrar du det ofta redan första dagen på skidor.

Skidunderklädernas viktigaste funktioner är att hålla värmen och transportera bort svett från kroppen. På det sättet förblir du torr och skönt varm hela dagen.

Om du har riktigt sköna skidunderkläder på dig så får du även mer glädje av de andra kläderna, eftersom de tillsammans gör att du kan åka skidor från morgon till kväll, utan att behöva gå hem och byta kläder.

Skidunderkläder finns i flera olika material och det är mycket olika vilket man föredrar.

Syntetiska skidunderkläder är nog det populäraste valet och oftast det som används till sportgrenar som inte nödvändigtvis innefattar snö. Skidunderkläder av syntetiskt material är mycket lätt, andas och torkar snabbt. Om du ska på skidsemester eller annan semester där det är kallt, så passar syntetiska skidunderkäder bra till dem som var svårt att få värmen. En liten nackdel med syntetiska skidunderkläder kan vara klädernas lukt efter ett tag, när du har svettats mycket. Du kan dock lösa problemet genom att använda ett speciellt sporttvättmedel

Skidunderkläder av ull är otroligt mjukt och mer isolerande samt värmer kroppen. Så det är speciellt bra till dem som har svårt att få värmen och kanske är lite frusna av sig. Ull har den fantastiska egenskapen att det är otroligt bra på att ge värme.

Bomull passar å andra sidan inte som material till skidunderkläder. När du svettas kommer bomull att absorbera svetten men transporterar inte bort det från kroppen. Dina kläder kommer snabbt att kännas fuktiga och det är en större risk för att du blir kall, när du inte rör dig längre.

Val av skidunderkläder är mycket individuellt, så egentligen ska du bara välja det som du är mest bekväm med..
Vissa skidunderkläder är uppdelade i hur många minusgrader de passar till, som ger en indikation på hur varma skidunderkläderna är.