Spinning

Kategorier under Spinning:

Allt inom kläder och utrustning till spinning billigt

Här ovan hittar du allt till spinning, som kläder och utrustning. Det finns flera underkategorier som du kan klicka dig in på för att hitta de kläder eller skor som passar dig.

Storlek på spinningskor

När du ska köpa ett par skor till spinning så ska du vara uppmärksam på att du säkerligen ska gå upp 1-2 storlekar än du normalt har. Spinningskor är oftast rätt små i storlekarna och du ska räkna med att dina fötter kommer att svullna lite när du börjar att cykla. Inne på varje sko finns det en storleksguide som varierar från producent till producent och här kan du enkelt se vilken storlek du ska använda. Du ska mäta din fots längd. Det gör du enklast genom att sätta din häl mot en vägg. Sen lägger du en bok, eller liknande, framför din stortå. Längden från väggen till boken är längden på din fot. På det ska du lägga till 0,5-1 cm så du har räknat med att din fot svullnar lite. Då hittar du den storlek som passar dig.

Kläder till spinning

Spinning kan vara riktigt jobbigt och därför är det väldigt viktigt att du tar på dig rätt kläder, så du inte blir för varm när du tränar. Därför ska dina kläder kunna andas och ha en bra ventilation. Du producerar mest värme och svett på ryggen och därför är det bra att ha byxor och tröjor med bra ventilationsmöjligheter i ryggen.
Utöver detta så är det en fördel att köpa cykelbyxor med kudde i, eftersom det kan göra det mer behaglig för dig att sitta på cykeln. Om du vill ha hängslen eller inte på dina byxor är helt upp till dig men många tycker om att ha hängslen eftersom det hindrar byxorna från att rulla ner under träningen.

Pedaler och pedalklossar

De flesta fitness- och motionscenter har pedaler som passar till Look Delta-klossen och därför är det denna du ska köpa till dina spinningskor om du ska använda dem på ditt fitnesscenter. Om du själv har en spinningcykel så kan du hitta pedaler och step-in-adapter, som gör att du inte behöver ha cykelskor på. Då kan du använda vanliga gympaskor som sitter fast på pedalen.

Reservdelar

Vi har ett brett utbud av reservdelar till spinningcyklar. Allt från spänngrepp till småsaker som sitter på cykeln på motionscentret.