Tält

Tält till det aktiva utomhuslivet

Hos Atredo kan du hitta ett stort sortiment av outdoor-utrustning och vi har naturligtvis även tält. Att tälta blir mer och mer populär och med de möjligheter samt kvaliteter som finns för att resa ett tält så kan du enkelt komma långt bort från den stressiga vardagen och ut i naturen, där du endast har en begränsad utrustning för att göra turen komfortabel. Att tälta ger helt klart en känsla av att leva det enkla livet.

Det är mycket olika vilka krav vi ställer för att få en bra tur. För vissa betyder platsen inte så mycket, utan tältet används endast för att övernatta i. Då ska tältet inte ta så mycket plats eller vara besvärligt att sätta upp.

Däremot finns det andra som kanske vill ha det primitiva tältlivet men ändå ha en bas vid tältet, där man kan vara även om vädret inte är så bra. I detta tält kan du vara och kanske till och med stå upp i plus att det finns plats till packningen inne i tältet.

Vi har campingtält, festivaltält, tält till vandrarturen och tält till hela familjen m.m.

Alla tält som du hittar på Atredo är av bra kvalitet och alltid till bra priser. Vi har små tält för 1-2 personer men du kan även hitta ett tält där det finns plats till hela familjen. Många tält är designade för att hålla till de flesta väderförhållanden, så du kan vara säker på att tältet fortfarande står upp efter en omgång regn och blåst. Allt efter var och när du vill ut på en tur med tältet, så kan du titta efter hur högt vattentryck som tältet är testat till. På det sättet får du en indikation på om tältet passar till våtare och barskare väder eller om det passar bättre till att fungera som skugga mot solens strålar.

Allt efter vilken form tältet har samt hur många personer som det ska finnas plats till så har de olika storlekar och det ska du tänka på när du beställer ett tält. Vill du kunna sätta upp tältet nästan var som helst, även om det inte finns så mycket plats, eller gör det inget att det behövs mer plats, för att du ska vara säker på att det även är tillräckligt med plats inne i tältet?

På många ställen är tältplatserna ojämna och det kan vara enklare att få plats med ett litet tält, för att det inte ska stå snett. Samtidigt så kan du med ett lite lägre tält kanske ha turen att hitta en plats där tältet kan komma in under några grenar och därmed stå lite mer i lä.
Däremot får du en högre komfort i ett högt och större tält, där du bättre kan bo in dig.

Många tält blir testade för olika saker och utifrån testresultaten så kan du kanske hitta inspiration till vad du vill gå efter, när du ska hitta det tält som passar just dina behov.