Rullskridskor

Viser 1 til 9 (af i alt 9 produkter)

Fri frakt
Roxa | Varunummer: 1031XX
675:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Spara 30 %
Erbjudandet går ut: 21/07-2019 00:00
Förr: 675:-
475:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
475:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Viser 1 til 9 (af i alt 9 produkter)

Billiga rullskridskor

Det kan vara svårt att hitta billiga rullskridskor och särskilt till barn kan det vara en ganska stor utmaning, eftersom de inte kan ha en storlek särskilt länge. Även om man har tur och hittar ett bra erbjudande på rullskridskor så är det tråkigt att sälja de, nästan nya, rullskridskorna sen. Fast det finns som tur är en lösning på.

Justerbara rullskridskor till barn

Det är många år sen de första justerbara rullskridskorna såg dagens ljus, men som tur är har det hänt mycket sen dess. De första justerbara rullskridskorna var lite knepiga och fungerade bäst med en skiftnyckel i bakfickan, så man kunde strama in dem igen, när bultarna blev lösa. Idag är justerbara rullskridskor något man justerar utan verktyg och när man väl ha ställt in dem, så håller de denna placering. Om man har ett par justerbara rullskridskor till flera av sina barn, har man dessutom den fördelen att man enkelt kan anpassa dem till lekkamrater, som inte har rullskridskor själv och som gärna vill följa med ut och åka.

Justera rullskridskor till vuxna

Även som vuxen kan man faktiskt också ha glädje av ett par justerbara rullskridskor. Som vuxen kan man nämligen råka ut för att ens fötter ändrar storlek med tiden. Dessutom kan det vara skönt att kunna justera sina rullskridskor om man vill ha ett par extra strumpor i dem, om man t.ex. ska använda dem en kall vinterdag inne i någon hall.

Inlines eller side-by-side

Ska man välja inlines eller side-by-side? Spontant svarar vi inlines. Side-by-side rullskridskor användes mycket förr i tiden men idag hittar man mest inlines. Inlines lär man sig snabbt att åka på och man kan få upp högre fart på dem. Inlines är även enklare att styra under olika typer av lekar, som landhockey.

Hjul till rullskridskor

När man ska välja hjul till sina rullskridskor så är det viktigt att man vet vad man, övervägande, ska använda sina rullskridskor till. Om man använder dem till att åka långt på och spela landhockey- så bör man överväga ett par extra par rullskridskor och ett extra set med hjul. När man ska välja hjul, så är det två saker som man ska tänka på. Vilken storlek hjulen har och vilken hårdhet. En del rullskridskor kan köra med hjul på ända upp till 800 mm medan andra bara kan ha hjul på 560 mm. Om du ska använda dina rullskridskor för längre turer, så är det en fördel att välja så stora hjul som möjligt. Om du däremot ska använda dem på ramp eller landhockey, så är de mindre hjulen snabbare att flytta runt. Anledningen till att man väljer stora hjul till att åka långt med är att ju färre gånger ett hjul ska snurra runt på en sträcka, desto mindre motstånd får man från friktionen både i kullagren och från rullmotståndet mot vägen.

En annan viktig sak att tänka på är hur hårt gummit är, som hjulet är gjort av. Ett mjukt hjul (av god kvalitet) är bättre för långa turer, eftersom det både absorberar vibrationer från underlaget samt säkrar ett otroligt bra väggrepp. Nackdelen är att ju mjukare hjul man kör på, desto större friktion blir det också mot vägbanan. Om man ska spela landhockey eller köra på ramp rekommenderas det inte att man använder mjuka hjul eftersom flexibiliteten i hjulet kan påverka styregenskaperna, när hjulet ger efter för mycket. Dessutom bör man aldrig använda mjukare hjul än 82A om man bromsar med sina hjul och inte med en bromskloss, eftersom man bara skulle slita hjulet i stycken efter ganska kort tids användande.