Sovsäckar och underlägg

Sovsäckar till hela familjen

Hitta en sovsäck till alla behov hos Atredo. Oavsett om det är till vinterturen, där att kunna få värme i sovsäcken betyder allt, eller om det är sovsäcken till varma somrar, där du verkligen har behov av att inte bli för varm och som andas, så du kan sova med en lagom temperatur.

Sovsäckar finns i många olika material och tjocklekar, samt i många olika kvaliteter.
Kvalitén på sovsäcken kan vara svårt att se med blotta ögat, men vi har på Atredo sett till att du kan hitta den sovsäcken som passar till just ditt behov och samtidigt få en bra kvalitet. Alla våra sovsäckar är väl ämnade för outdoor-livet och kan hålla til lite allt möjligt.

Välj den rätta sovsäcken

Att välja sovsäck beror på när du ska använda den. Om du ska ut och vandra så är det bra med en sovsäck som inte väger så mycket och samtidigt är lätt att packa ihop samt inte tar så mycket plats. Om ni ska på tälttur, där ni inte ska gå med packningen, så kan det kanske vara skönt att välja en sovsäck med lite mer stoppning. Då är den lite mer komfortabel och känns mer som ett täcke. Om dina barn ska ha med sig en sovsäck på läger, så kan det vara bra med en som är enkel att packa upp men som samtidigt håller dem varma om natten.

Det är mycket individuellt vilket material man föredrar när man ska välja sovsäck och många skaffar sig olika erfarenheter av sovsäckarnas olika kvaliteter.

Förr var sovsäcken inte så populär och du har kanske dåliga minnen från den tiden då du själv var iväg med en sovsäck. Så behöver det inte vara längre. Dagens sovsäckar kan leva upp till riktigt stora komfortkrav. De känns annorlunda i både material samt fyllnad och är samtidigt bättre utvecklade för att anpassa temperaturen. De har också mycket bättre andningsförmåga.