Skoöverdrag

Överdrag till cykelskor

Billiga, vattentäta skoöverdrag till både mountainbike och road. Om du kör på vintern eller vår/höst så kommer du att uppskatta ett par vattenavvisande och vindtäta skoöverdrag.

Överdrag till cykelskor tillverkas ofta i neopren och har därefter gjorts vind- och vattentäta genom att sömmarna svetsats eller tejpats ihop. Ytan av neopren ger ett bra skydd mot både vatten och vind och bara det kan vara nog för att hålla fötterna varma och torra.

Fast om man behöver skoöverdrag på vintern, så är dessa lite annorlunda. Ett skoöverdrag till vår/höst kan nämligen inte skydda fötterna mot kylan. Om man använder ett vinter-skoöverdrag så kommer endast den yttersta delen av skoöverdraget kylas ner, medan den fodrade delen fortfarande kommer vara skyddat av neoprendelen, eller det som överdragets utsida är gjort av.

Självlysande skoöverdrag

Det senaste inom cykelskoöverdrag är att man kan köpa överdrag som är självlysande, eller rättare sagt med reflexer på skoöverdragen. Detta kanske man inte behöver om man övervägande ska använda skoöverdrag till mtb men om man kör mycket i trafiken så gör de att man syns extra bra.