Skor och stövlar

Hitta de bästa skorna och stövlarna till hela familjen här

Här hittar du ett brett urval av skor och stövlar till hela familjen, som passar till all slags terräng. Det innebär att oavsett vad du har för intresse inom outdoor, så kan du på vår hemsida hitta skor och stövlar som passar till just ditt behov.

Skor, stövlar och sandaler till ett aktivt utomhusliv

En del skor och stövlar har fokus på vattentäthet, som gör dem speciellt väl ämnade till dem som vill kunna gå nästan överallt, hela året runt, utan att få plaskvåta fötter.

Andra skor och stövlar har en lätt design och är flexibla, som gör varje promenad mer behaglig för ben och fötter.

Halksäkra skor och stövlar ger ett bättre grepp på underlaget som du går på. Speciellt vid vandring, där stora stenar och annat ska gås över, så är dessa en stor hjälp.

Bra skor och stövlar till outdoor får gärna ha en bra yttersula, som kan hålla till lite allt möjligt utan att vara för tunn. Det viktigaste när du ska välja outdoor-skor/stövlar är att du får ett optimalt stöd runt hälen och att du väljer den rätta storleken.
Om dina skor inte är snörade ordentligt, inte passar storleksmässigt eller stöttar för lite så kan din fot vrida sig och ge skador på både fötter, knä och höfter.

När du ska leta efter nya skor eller stövlar så är det bra att fundera på till vilken aktivitet de ska användas till, samt om du föredrar det ena eller andra. När du vet vad du ska använda dina skor eller stövlar till så blir det mycket lättare att välja dem som passar dig.
Vi har beskrivit varje skor och stövel, så du kan få en överblick över de kvaliteter de har.

Ta hand om dina skor och stövlar – det ger en längre levnadstid på dem!

Skor och stövlar till utomhus-användning behöver underhåll och det är därför i många tillfällen viktig att impregnera dem. Inte bara för att hålla dem vattentäta utan även för att bevara en fin yta på materialet.
Särskilt varma vinterskor/stövlar behöver underhåll, eftersom både salt från vägarna och den våta snön kan ge permanenta märken.