Skor

Skor till hela familjen – Skor till alla outdoor-aktiviteter  

Om du ska köpa nya skor så är det mycket viktigt att fundera på när de ska användas. Om du vill ha ett par bekväma vardagsskor, skor till ditt trail-lopp eller något helt annat så har vi hos Atredo ett brett utbud av skor av hög kvalitet.

Att ha bra skor med rätt sula och en god stötabsorberande effekt är viktigt för att inte överbelasta kroppen. Om du går med mycket packning så är det en bra idé att ha skor som är extra stöttande, eftersom vikten kommer att öka belastningen på fötterna. 

Om du vill ge dig ut på långa vandringsturer så är det viktigt att hitta en sko som passar till din fot och som ger optimal stöttning.
För att dina ben och fötter inte ska bli för trötta efter många timmars vandring, så är det en fördel att köpa ett par skor som kanske kan kännas lite hårda i sula och botten. På det sättet får du bästa möjliga stöttning till foten och är inte så utsatt för att vricka foten.

Om du däremot är ute efter skor till traillopp, så är det oftast behagligare när botten har små knoppar så du får bättre grepp på det ojämna och kanske lite mjuka underlaget.

Om du går mycket i kuperad terräng, där du kanske ska gå igenom ett vått område, så är det en stor fördel att dina skor är vattentäta. För att skorna ska vara vattentäta utan att påminna om en gummistövel, så ska de vara av ett starkt material, så de därför också kan kännas tjocka och lite mer styva på ytan, men när du har använt dem lite så kommer de att kännas smidigare och anpassa sig till dina fötter.

Om du behöver ett par skor på sommaren och vill vara säker på att få luft till fötterna, så är vandrarsandaler det rätta valet. De ger ett optimalt stöd och gör samtidigt att dina fötter kan andas.
Om de inte ska användas till vandrarturen, utan bara till att gå några promenader hemma, så har vi även lite snyggare men fortfarande mycket praktiska sandalre, som de flesta kommer älska att ha på sig en varm sommardag.