Här får du ett par Shimano XTR, XT, SLX och Alfine bromsklossar av typen Resin H01A. Resein är ett organiskt material som är mer flexibelt än bromsklossar av metall. Dessa bromsklossar har kylribbor …
Läs mer
SEK 359,00
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 14.00 (weekend 14.00)
Prismatch Prismatch på alla varor
Gratis frakt från 599,- Gratis frakt*
vid 599 SEK
'

Här får du ett par Shimano XTR, XT, SLX och Alfine bromsklossar av typen Resin H01A. Resein är ett organiskt material som är mer flexibelt än bromsklossar av metall. Dessa bromsklossar har kylribbor som förlänger levnadstiden på dem. Bromsklossar av resin har den fördelen att de låter mindre, ger bra kontroll under bromsning och generellt rekommenderas till torrt och vått före. Bromsklossarna passar till Shimanos bromskaliber av följande modeller: BR-M820 och BR-M640 vilket är Saint och Zee bromskaliber.

Användning
Bromsklossen är designad till att monteras i bromskaliber modell Shimano Saint och Shimano Zee. Bromsklossar som denna i resin rekommenderas till vått och torr före. Rör inte bromskaliber efter körning, eftersom de kan bli mycket varma. Se dessutom till att det inte kommer varken fett eller olja på bromsklossar och skivor, eftersom det kan försämgra bromsförmågan.

Specifikationer

  • Bromskloss med split och fjäder
  • Modell H01A
  • Typ: Resin
  • Passar på både fram- och bakbromskaliber

Montering
När du ska monteras bromskaliber är det lättast att börja med att montera av hjulet. Därefter ska du pressa stämplarna helt tillbaka i kalibern och till detta ska du använda specialverktyg eller en stor skruvmejsel med rak kärv. Nu kan du ta ut bromsklossarna och montera nya.

Säkerhet och kvalitet
Om bromsarna låter när du använder dem så är klossarna kanske slitna. När temperaturen på bromssystemet har gått ner ordentligt kan du kontrollera så tjockleken på var kloss är minimum 0,5 mm. Skivbromsarna har en inkörningsperiod och bromseffekten kommer gradvis att öka under denna period. Det gäller även efter du bytt bromsklossar eller bromsskivor.

Underhåll
Om du tycker att bromsklossarna tappar effekten kan det bero på att det varit för varma under en längre tid eller i flera omångar. Problemet kan lösas genom att montera av klossarna och försiktigt slipa bromsbeläggningen med lite sandpapper.

 

EAN: 4550170451615

Inga recensioner för denna produkt.