Fraktfritt vid SEK 599,00
Prismatch
365 dagars returrätt
0410-35 01 88
3 anmeldelser
Om du vill ha en skate- och cykelhjälm med hög säkerhet och en snygg design så bör du överväga Local från Bell. Med denna hjälm får du nämligen en kombination av den k…
Läs mer
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 16
Prismatch Prismatch på alla varor
Få gratis frakt Fraktfritt vid SEK 599,00

Om du vill ha en skate- och cykelhjälm med hög säkerhet och en snygg design så bör du överväga Local från Bell. Med denna hjälm får du nämligen en kombination av den klassiska skate-stilen och moderna komfort samt teknologin. T.ex. så är Bell Local utrustad med Bells särskilda Action Fit-teknologi, som gör det enkelt och snabbt för dig att anpassa hjälmstorleken. I en handvändning får hjälmen en passform som sitter perfekt på ditt huvud. Den coola cykel- och skatehjälmen har utöver detta 10 ventilationshål som är strategiskt placerade till att ge ditt huvud en optimal avkylning på varma dagar.

Användning
Bells Local-hjälmen är huvudsaklingen skapad för skate, BMX och Freeride cykling men du kan utan problem använda skatehjälmen till vardagscykling både sommar och vinter. Tack vare de 10 ventilationshålen i hjälmen så har den bra ventilation under sommarvärmen och när vintern kommer med kyla och snö så kan du utan besvär utvidga hjälmens inre diameter, så det finns plats till en hjälmhuva. Det gör snabbt och enkelt med det inbyggda Action Fit-systemet.

Specifikationer

  • Färg: Matt svart
  • Åldersgrupp: Junior och vuxna
  • Invändig omkrets: Välj mellab 51-55 / 55-59 och 59-61,5
  • Vikt: 453 gram
  • Certifikat: CE EN 1078 samt CPSC och ASTM F1492-08 (Skater)
  • 10 ventilationshål
  • Action FitTM
  • ABS Hard Plastic Shell with EPS Liner

Kvalitetsnivå
Denna Bell Local Cykel- och skatehjälm är godkänd enligt de europeiska säkerhets- miljö- och hälsokraven (EN 1078). Förutom att skydda dig om en olycka inträffar så är Bell Local även designad till att ge bra komfort. Hjälmen är därför utrustad med Action Fit, som gör det möjligt att snabbt justera passformen men hjälp av en liten vridknapp bak i hjälmen.

Underhåll
Cykelhjälmen kräver minimalt med underhåll men du kan med fördel torka av hjälmen med en fuktig trasa om det är nödvändigt. Kuddarna är tvättbara och allergivänliga.

Justering och användning
Med denna hjälm har du möjlighet att justera den invändiga omkretsen, med hjälp av en skruvjustering i nacken (Action FitTM). Med detta system reglerar du lätt hjälmens huvudrem i omkrets men även den horisontal position i nacken. Du ska endast vrida på knappen i nacken, tills hjälmen är anpassad så att den sitter fast på huvudet.

2019-07-04
Bell er et godt mærke. Nem at indstille. Men størrelsen er lidt off. Den er større end 55cm. Sikkert bedre med hue under til vinter.
2019-01-13
2018-03-26
Sidder rigtigt godt på hovedet. Dejligt med nem regulering bag på hjelmen.