Från den översta hyllan av högkvalitets-cykelhjälmar får du här Smiths Trace-hjälm. Denna högteknologiska cykelhjälm utnyttjar alla de bästa teknologierna från Smits o…
Läs mer
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 14.00 (weekend 14.00)
Prismatch Prismatch på alla varor
Gratis frakt från 599,- Gratis frakt*
vid 599 SEK
'

Från den översta hyllan av högkvalitets-cykelhjälmar får du här Smiths Trace-hjälm. Denna högteknologiska cykelhjälm utnyttjar alla de bästa teknologierna från Smits och bygger vidare på företagets mycket populära Overtake racerhjälm. Som sin föregångare är Trace-hjälmen utrustad med Smiths genialiska Aerocore-lager under det traditionella EPS-skumlagret. Aerocore-lagret består av en bikupe-liknande konstruktion, gjord av små rör i materialet Koroyd. Om du faller på cykeln och hjälmen får ett slag så trycks dessa rör ihop, vilket absorberar en stor del av energin från fallet. Samtidigt fördelar de kraften över ett större område, så ditt huvud blir bättre skyddat. Faktum är att dessa rör är upp till 30% bättre på att absorbera stötar än den traditionella EPS-stoppningen. För att göra hjälmen ännu mer säker i situationer där den utsätts för vinklade fall är den försedd med MIPS (Multi-directional Impact System). 
Smith har dessutom optimerat hjälmens design genom att göra den mer rund och aerodynamisk. Hjälmens mitt har två stora ventilationshål, som inte är täckt av ett Aerocore-lager på insidan. Detta ger en ökad ventilation, jämfört med Overtake-hjälmen, utan att det går ut över säkerheten.

Användning
Här får du en cykelhjälm av otroligt hög kvalitet, som rä speciellt framställd till landsvägskörning. Så om du älskar race och både vill se bra ut samt vara ordentligt skyddad är Trace-hjälmen ett säkert val.

Specifikationer

  • Färg: Matt Gravy
  • Lätt Aerocore in-mold konstruktion
  • EPS-skumstoppning
  • Koroyd inre zon-konstruktion
  • Vaporfit Justeringssystem
  • MIPS
  • 18 optimerade ventilationshål
  • CPSC
  • XT2 antibakteriell stoppning
  • Vikt (str. M): 280 gram

Kvalitetsnivå
Denna hjälm är designad till att ge ett optimalt skydd. Det börjar med en fantastisk passform, som gör att hjälmen sitter bra på huvudet. Utöver detta har man använt Aerocore, MIPS, In-mold-teknologi och EPS i hjälmen, som testats i en vindtunnel, för att optimera aerodynamiken samt luftgenomströmningen.

Underhåll
Du kan rengöra denna hjälm med en fuktig trasa vid behov. Undvik att spraya hjälmen med ett rengöringsmedel från en sprayflaska, eftersom drivgaserna kan smälta skumstoppningen.

 

Inga recensioner för denna produkt.