Denna fina Overtake-hjälm från amerikanska Smith kombinerar en läcker design med en hög nivå av säkerhet. Cykelhjälmen är nämligen en av Smiths bästa, vilket bl.a. beror på att den är utrustad med företagets speciella Aerocor…
Läs mer
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 14.00 (weekend 14.00)
Prismatch Prismatch på alla varor
Varan är fraktfri Gratis frakt*
vid 599 SEK
'

Denna fina Overtake-hjälm från amerikanska Smith kombinerar en läcker design med en hög nivå av säkerhet. Cykelhjälmen är nämligen en av Smiths bästa, vilket bl.a. beror på att den är utrustad med företagets speciella Aerocore-system. Detta system består av ett extra lager under den vanliga EPS-skumstoppningen. Aerocore-lagret liknar nästa väggarna i en bikupa och består av små Koroyd-rör, som vid ett fall pressas ihop och därmed absorberar samt fördelar kraften från slaget bättre än en vanlig cykelhjälm. Eftersom rören är ihåliga kan sval luft fortfarande passera genom hjälmen.

Användning
Smiths designers har skapat denna Overtake-cykelhjälm till landsvägsryttaren som älskar att köra fort. Hjälmens design är fin och Aerocore bikupe-konstruktionen gör den extra säker. Overtake-hjälmen är faktiskt upp till 30% mer säker än en hjälm med vanlig EPS-skumstoppning.

Specifikationer

  • Färg: Matt navy
  • Lätt Aerocore in-mold konstruktion
  • Koroyd inre zone-konstruktion
  • Vaporfit Justeringssystem
  • 21 optimerade ventilationshål
  • 16 CFR Part 1203 godkänd
  • Vikt: ca 295g

Kvalitetsnivå
Denna hjälm är designad till att ge optimalt skydd. Det börjar med en fantastisk passform, som gör att hjälmen sitter bra på huvudet. Utöver detta har man använt Aerocore och Inmold-teknologier i hjälmen, som är testat i en vindtunnel, för att optimera aerodynamiken och luftgenomströmningen.

Underhåll
Du kan rengöra denna hjälm med en fuktig trasa vid behov. Undvik att spraya hjälmen med rengöringsmedel från en sprayflaska, eftersom drivgaserna kan smälta skumstoppningen.

Available variants:

55-59 cm, 59-62 cm

Inga recensioner för denna produkt.