Från amerikanska Smith får du här en läcker Overtake cykelhjälm, som inte bara är snygg att se på utan även skyddar ditt huvud vid ett eventuellt fall. Hjälmen är bland Smi…
Läs mer
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 14.00 (weekend 14.00)
Prismatch Prismatch på alla varor
Gratis frakt från 599,- Gratis frakt*
vid 599 SEK
'

Från amerikanska Smith får du här en läcker Overtake cykelhjälm, som inte bara är snygg att se på utan även skyddar ditt huvud vid ett eventuellt fall. Hjälmen är bland Smiths bästa och var den första serien som blev designad med företagets speciella Aerocore system. Systemet har ett extra bikupeliknande lager av Koroyd-rör under det vanliga skum-skyddet. Vid ett fall hjälper dessa rör till med att absorbera och fördela kraften från slaget bättre. Deras hål-konstruktion gör det samtidigt möjligt för sval luft att passera genom hjälmen.

Användning
Denna hjälm är byggd till fart på landsvägarna. Designen är fin men samtidigt säker, tack vare Aerocore bikupe-konstruktionen, som består av Koroyd-rör. Detta gör overtake-hjälmen upp till 30% mer säker än andra motsvarande hjälmar med vanlig EPS-skumstoppning.

Specifikationer

  • Färg: Matt grön (hi-vis)
  • Lätt Aerocore in-mold konstruktion
  • Koroyd inre zone-konstruktion
  • Vaporfit Justeringssystem
  • 21 optimerade ventilationshål
  • 16 CFR Part 1203 godkänd
  • Vikt: ca 295g

Kvalitetsnivå
Denna hjälm är designad till att ge optimalt skydd. Det börjar med en fantastisk passform, som gör att hjälmen sitter bra på huvudet. Utöver detta har man använt Aerocore och Inmold-teknologier i hjälmen, som är testat i en vindtunnel, för att optimera aerodynamiken och luftgenomströmningen.

Underhåll
Du kan rengöra denna hjälm med en fuktig trasa vid behov. Undvik att spraya hjälmen med rengöringsmedel från en sprayflaska, eftersom drivgaserna kan smälta skumstoppningen.

 

Inga recensioner för denna produkt.