Fraktfritt vid SEK 599,00
Prismatch
365 dagars returrätt
0410 35 01 88
Detta set pedaler från Bike Attitude SPD vänder sig till dig som kör landsvägscykel. Pedalerna ger dig den fördelen att de kan användas tillsammans med cykelskor till mountainbikes eller trekkin…
Läs mer
SEK 269,00
Vi skickar idag* Beställ innan kl. 16
Prismatch Prismatch på alla varor
Få gratis frakt Fraktfritt vid SEK 599,00

Detta set pedaler från Bike Attitude SPD vänder sig till dig som kör landsvägscykel. Pedalerna ger dig den fördelen att de kan användas tillsammans med cykelskor till mountainbikes eller trekking-cyklar, där man inte använder SPD-klossar. Du sparar därmed ett par cykelskor och får dessutom den fördelen att klossen sitter i skosulans botten, så du inte störs av den när du går runt. Du kan naturligtvis även använda landsvägsskor till dessa pedaler, eftersom det medföljer SPD-klossar.
Pedalerna är otroligt lätta, eftersom de är tillverkade med en aluminium-stomme. Bindningarna är tillverkade ichrom molybden-stål och kan justeras i spänningen. Axeln är gjord av värmebehandlad chrom molybden-stål, vilket gör den stark. Kullagren är vanliga lösa kulor som är förseglade, så det inte kommer in smuts och liknande i dem.

Användning
Pedalerna kan användas på nästan alla typer av cyklar när man vill få fördelarna med att vara fastspänd i pedalen. Du kan hela tiden komma loss från pedalen när du vill. Genom en enkel vridning med foten ut mot sidan frigörs du från pedalen. Fördelen är att man kan cykla längre och snabbare samt inte blir i närheten så trött. Dessutom får man mer stabilitet och kontroll över cykeln. Pedalerna är designade till nybörjare och befinner sig i medelklassen av Bike Attitude-pedaler.

Specifikationer

 • Inklusive 1 set SPD-klossar och skruvar
 • Single-sidade bindingar
 • Kloss-systemet är kompatibelt med Shimano SH-51 SPD klossar
 • Gängtyp: 9/16"
 • Storlek: 79,8 x 65,3 mm
 • Tjocklek: 27,9 mm
 • Material på pedalstomme: Aluminium
 • Material på bindingarna: Chrom molybden-stål
 • Material pedalaxel: Värmebehandlat Chrom molybden-stål
 • Kullager-typ: Vanlig runda stålkulor, som är förseglade
 • Vikt: 310 gram/set

Montering
Observera att vänster pedal har vänstergänga och den ska därför skruvas fast på pedalarmen moturs. Höger pedal har vanlig högergänga och spänns fast medurs. Till montering ska du använda en 8 mm insexnyckel eller en 15 mm gaffelnyckel.

Säkerhet och kvalitet
Bike Attitude är produkter som är testade och provade innan de skickas ut på marknaden. Produkterna är pålitliga och har en lång hållbarhet.

Underhåll
Pedalerna ska inte tas loss och smörjas, eftersom de har ett stängt kullagersystem. Den enda som behövs är rengöring och smörjning av bindningarna samt de utvändiga skruvarna samt fjäder som justerar bindningarna. Smörjningen bör göras efter passande intervall, allt efter användning, väder och vind.

No reviews for this item.