Termoutrustning

Kategorier under Termoutrustning:

Termoutrustning till det aktiva outdoor-livet

Termoutrustning är ett måste till tält- eller vandrarturen. Du kan få vatten att värma dig på och du kan göra dig en varm kopp choklad, te eller kaffe. Samtidigt så blir matlagningen snabb och enkel när du har en behållare till varmt vatten. Du kan bland annat koka nudlar och få soppa när du har en termosbehållare som kan hålla värmen och samtidigt isolera värmen, så du kan hålla om den.

För att hålla värmen på bästa möjliga sätt med din termoutrustning så är det en bra idé att fylla upp termoflaskan eller behållaren helt med det varma vattnet, eftersom den då inte ska värma upp det tomma utrymmet.
Ett annat tips är att hälla i lite varmt vatten i behållaren, låta det stå med lock på tills termosen är uppvärmd, för att sen hälla ut det och hälla i det som du vill hålla varmt.

Oavsett om du värmer vattnet över eld eller på ett litet gaskök så är det alltid bra att kunna värma och förvara en lagom mängd vatten, så du inte hela tiden ska värma nytt vatten om du vill ha mer än en kopp te. Allt efter behov så kan du få en termos eller matbehållare i olika storlekar, så du kan ta med det som passar till just dina behov.

Termoutrustning som är ämnat för outdoor-livet ska hålla till lite av varje och vi hos Atredo har därför sett till att ha utrustning i en bra, solid kvalitet, som gör att den kan hålla till turen.