Sockar

Kategorier under Sockar:

Välj bra skidsockor till skidsemestern och märk skillnaden

Skidsockor är ett måste på skidsemestern, oavsett väderutsikten. För att dina fötter ska hålla sig varma och för att dina skidstövlar ska vara behagliga att ha på, så är det oumbärligt att ha bra skidstrumpor.

Något av det viktigaste när du köper skidstrumpor är längden. De ska nå nästan upp till knät, så kanten på sockarna inte sitter nere i stöveln.

Ett par bra sockor på skidsemestern har inte onödiga sömmar, som kan skava och ge besvär på både fötter och ben. Utöver detta så är materialet och dess förmåga till att andas mycket viktigt att titta efter, när du ska köpa nya skidstrumpor.
Bra skidstrumpor är bra på att temperera fötterna, så de både kan hålla dem varma vid hård frost och samtidigt vara lagom varma i mildare väder.

Materialet som använts till skidsockarna har också betydelse för strukturen på strumporna. Ju grövre struktur, desto större är risken för att du ska få besvär av dem. På en skidsemester så har du på dig dina skidstövlar i många timmar och många har varit med om att de inte längre är behagliga att ha på, för att det är något som gör ont. Ett par bra skidsockor kan göra skillnaden här.

Bra vandrarsockor ger en bättre vandringstur

Vandrarsockor är liksom skidsockar ett måste när du ska ut på vandrartur. Bra vandrarsockor känns mjuka och sköna samt ger stöttning runt foten.

För att undvika att få blåsor så är det bästa att strumporna inte har sömmar som irriterar. Samtidigt ska man vara uppmärksam på val av material på vandrarsockorna, i förhållande till vilken terräng och vilket väder du ska vandra i samt vilka skor du har på.
Om du är en av dem som lätt får blåsor så är det en bra idé att byta ut strumporna mot en annan modell och kanske i ett annat material. Du kan även prova med en innersocka.

En innersocka är bra att ha om man vet att temperaturen kan vara mycket varierande, eftersom du enkelt kan ta dem av och på, så de hjälper till med att reglera värmen vid fötterna

Ska du välja ull eller ett syntetiskt material?
Om du väljer ett syntetiskt material så får du vandrarsockar som är bra på att transportera bort svett och fukt från foten. Om du väljer ullstrumpor så ger de mer värme till dina fötter men de suger däremot upp fukt, så du kan plötsligt kan gå runt med mycket fuktiga fötter om de blir för varma.

Ju tjockare dina sockar är desto mer stötabsorberande är de, men de blir också varmare att ha på.