Löparskor

Kategorier under Löparskor:

En löparsko är inte bara en löparsko. Allt efter din nivå och ambitioner så gäller det att hitta den rätta skon. Atredo har tagit in löpskor i vårt sortiment som vi kan stå för och som vi vet är bra kvalitets-skor.

En bra grundregel är att ett par löparskor håller c:a 1 000 km. Så om du löper 3 km två gånger i veckan håller de i c:a tre år. Det finns dessvärre många som springer i sina löparskor för länge och därmed får skador i form av dåliga knän och ömma fötter. Då det är viktigt att inse att ens löparskor har gjort sitt och investera i ett par nya. Även om inte alla springer i skor för 1 000 kr så kan man säga att det kostar 1 kr per km som man löper. Utifrån den uträkningen så är det en billig sport.

Lätta löparskor med god absorbering

Vi har utifrån våra egna erfarenheter av löpning valt ut de bästa lättvikts-löparskorna för priset. Vi kompromissar inte med kvalitén, eftersom det är viktigt för oss att du får en bra löparsko för pengarna. Eftersom det är skillnad på herr- och damskor, så har vi delat in dem i två kategorier.

Gemensamt för alla våra löparskor är att de är lätta och har en bra stötdämpning, så oavsett om du är en tung eller lätt löpare så har vi en löparsko som passar dig. Vid alla våra skor har vi beskrivit alla funktionaliteter och kvalitéer, så nybörjare blir guidade genom köpet av ett par löparskor.

Oavsett om du springer utomhus eller inomhus, om det är långdistans eller 5 km, så gäller det att ha rätt skor. Om du föredrar kortare lopp, orientering eller vill utmana dig själv med en halv- eller helmaraton så hittar du ett par passande löparskor hos oss.

Hitta en löparsko som passar

När du köper löparskor så är det viktigt att du får en sko som passar till din fot. Om skon sitter för löst så åker din fot fram och tillbaka i skon, vilket ger blåsor. Vi strävar efter att ha ett stort utbud av storlekar på alla våra löparskor och vi har därför även löparskor i stora storlekar. Våra herrskor finns upp till storlek 47,5 i de allra flesta modeller. När du handlar online kan man, av naturliga orsaker inte prova skon innan köp. Därför erbjuder vi alltid 365 dagars bytes- och returrätt. Så om dina skor inte passar, byter vi dem givetvis.

Mät din fot- Vi har gjort denna guide som visar hur du mäter din fot och hittar den rätta storleken

Rengöring och underhåll av löparskor

Löparskor ska tvättar, men inte i tvättmaskinen. En hink med ljummet vatten och en bra sport-tvål är det bästa. Låt dem ligga i blöt i en kvart och borsta dem sen försiktigt med en mjuk borste.