Löparskor Herr

Viser 1 til 15 (af i alt 15 produkter)

Spara 25 %
Fri frakt
Förr: 1 075:-
809:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Spara 25 %
Fri frakt
Löparsko till män från Diadora. Modellen heter Mythos Blushield Hip och är framställd utifrån en revolution inom teknik i löparbranschen. Denna teknik kommer göra att du märker stor skillnad! Skon anp... Diadora | Varunummer: 101-172089-C4831-X
Förr: 1 075:-
809:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Spara 20 %
Diadora | Varunummer: 101-172345-C0199-X
Förr: 675:-
539:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Fri frakt
Joma | Varunummer: R-HISPAS-712-X
945:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Spara 20 %
Fri frakt
Diadora | Varunummer: 101-171480-C5088-X
Förr: 945:-
755:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Fri frakt
1 215:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Viser 1 til 15 (af i alt 15 produkter)

Hitta de löparskor som passar din fot

För att få den bästa upplevelsen som löpare, ska du hitta de löparskorna som passar till din fot. Även om grannen säger att hans skor är helt perfekta, så är det inte säkert att de passar dig. Dina skor ska inte bara skydda din fot, utan även resten av din kropp, så t.ex. knän och höfter skyddas från de stötar de får medan du är ute och springer. Det är helt enkelt för att undvika skador som t.ex. överbelastning. Det hela handlar i grund och botten om att ta reda på hur din fot reagerar när du springer, alltså vilken löpstil du har.

Löpstilen är viktig att känna till

För att du ska kunna hitta de skor som passar perfekt till dig, så ska du känna till din löpstil. Många skor är gjorda speciellt för en löpstil och därför får du en helt fel hållning och landning om du köper skor som passar till en helt annan löpstil. När man pratar löpstilar så kallas de för neutral, lätt till kraftig överpronation och supination. Det betyder hur du landar på foten och därefter för foten vidare.

Vid neutral löpstil landar du helt normalt på din häls yttersida och rullar vidare över foten och trycker ifrån vid stortån. Det betyder att ditt steg är helt naturligt. Du kan tippa lite inåt men det ska inte vara särskilt mycket.

Överpronation innebär att du har en lätt eller kraftig sådan i din löpstil. Här landar du på din häls yttersida och när du rullar över foten kommer du att falla inåt innan du trycker ifrån vid stortån. Oftast är det kvinnor eller plattfotade personer som gör detta när de springer.

Supination är väldigt ovanligt men innebär att du landar på din häls yttersida och rullar fram men belastar din yttersida. Du rullar helt enkelt på yttersidan av din fot och vidare över stortån.

För att ta reda på din löpstil så kan du göra ett löpartest, antingen i en sportbutik eller löpningsbutik. På detta sätt får du svar på din exakta löpstil. Fast om du tittar efter ordentligt när du springer, så kan du själv räkna ut vilken löpstil du har. Därefter kan du köpa de löparskor som passar dig.

Utöver löpstil finns det även något som kallas häldropp. Det handlar i grund och botten om hur hög hälen är i förhållande till framfoten. Ju högre häldroppet är, desto mer kommer du att land på hälen och rulla vidare över foten. Många vill ha ett häldropp, eftersom de tycker att det ger bra stöd och stötabsorbering. Det finns inga regler för vad som är bäst när det häller häldropp, så det är upp till dig att värdera vad du själv tycker är bäst.

Underlaget har stor betydelse

Det är också väldigt viktigt att du är uppmärksam på var du ska springa. Många börjar springa vid deras hem och därmed på ett hårt underlag i form av asfalt. Då ska du ha skor med en bra stötabsorbering, där hälen är gjord i ett mjukt material. Om du däremot springer i skogen, där det kan vara ett ojämnt underlag så ska du välja en sko med djupa räfflor i sulan.

Det är viktigt att du är uppmärksam på att skorna inte alltid är ämnade för att springa överallt. Därför kan de skor som du springer på asfalt med kanske inte användas i skogen. Därför har många två par löparskor, så de alltid kan byta.

Enkelt att beställa- även den rätta storleken

Du ska inte vara orolig för att beställa dina löparskor på nätet, eftersom vi erbjuder 365 dagars bytes- och returrätt på alla våra produkter. Om du märker att skon inte passar dig eller om du vill ha en annan storlek, så kan du alltid skicka tillbaka dem, när du har tid. Om du beställer en vardag innan kl. 18 så skickar vi dina skor redan samma dag.

För att få den rätta storleken så rekommenderar vi att du mäter din fot och därefter följer den storleksguide som finns inne på skons specifikation. Sätt din häl mot en vägg och lägg en bok framför din stortå för att sen mäta längden från väggen fram till boken. När du har gjort det så lägger du till 0,5-1 cm, eftersom du då har du räknat med att din fot svullnar när du är ute och springer. Kom ihåg att storlekarna kan variera utefter vilket märke du väljer, så titta alltid på storleksguiden.