Lampor & Lyktor

Om du ska ut på vandrartur i naturen så är det inte alltid det finns en strömkontakt i närheten, så det kan bli väldigt mörkt om man inte har bra lyse i handen.

Det kan vara allt från en lampa eller lanterna som ger lite mysigt ljus till de sena kvällarna vid tältet. Det kan vara pannlampan, som är oumbärlig om man är en av dem som ger sig ut på en promenad eller löptur i mörkret och sist men inte minst: ficklampan. Ficklampor är, för de flesta, en viktig sak att ha med i packningen och den är också enkel att göra plats till. Så det är bara att skaffa en.

Många ställen blir lite mindre mysiga när det är mörkt och det kan därför vara skönt att ha lite ljus för att orientera sig. I mörkret kan man ibland höra ljud som man inte har hört för och då kan det vara skönt att ha en lampa som man kan lysa runt med och se att det faktiskt inte är något särskilt.

För att få ljus utan strömkontakter så är du beroende av batterier. Så kom ihåg att packa ner dem i väskan. Det är tråkigt att få slut på ljus redan första dagen för att man har glömt nya batterier.