Hjul och hjulset

Kategorier under Hjul och hjulset:

Nytt cykelhjul eller hjulset:

När man ska köpa ett eller flera cykelhjul så är det några saker man ska ha koll på. Det fins många olika hjul och det är viktigt att man köper hjul utefter vilken typ av cykel man har, eftersom alla cykelhjul inte passar till alla typer av cyklar.

Cykelhjul typer:

  • Cykelhjul till racercykel
  • Cykelhjul till MTB
  • Cykelhjul till vuxna
  • Cykelhjul till barncykel
  • Cykelhjul till juniorcykel
  • Cykelhjul till Fixie cyklar
  • Cykelhjul till Triathlon
  • Cykelhjul till BMX

När man har hittat ett cykeldäck som man vill ha, så ska man sen välja storlek på cykelhjulet eller ett hjulset samt om man helst vill köra med punkteringsfria cykeldäck. Om man väger mycket så ska man välja ett cykeldäck för tung cykelryttare, som är designat för den extra vikten. Annars sliter det för mycket på ett vanligt däck. Om man kör mycket i berg så ska man givetvis köpa cykelhjul för körsel på berg.

Det finns karbon-cykelhjul, hjul med keramiska lager, aerodynamiska cykelhjul, ja möjligheterna är många. Det är ingen skillnad på cykelhjul för herr- och damcykel. Det är typ och storlek/tum som är avgörande.

En bra idé när man ska hitta ett nytt hjul, är att titta lite på olika omdömen som finns tillgängliga på nätet. Då kan man hitta diverse tester av cykelhjul och där finns det ofta bra sammanställning över populära, lite dyrare kända märken vs billiga cykelhjul. Det är nödvändigtvis inte det dyraste som är det bästa cykelhjulet och det kan därför vara en bra guide om man är tveksam.

Köp hjulset istället för ett hjul, om både framhjul och bakhjul är möra och slitna. Det är oftast den billigaste lösningen som man som minimum sparar extra fraktkostnad på.
Cykelhjul reparation och justering: Det är bra att regelbundet justera och strama upp cykelhjul, om man kan sånt. Om inte, så ta med cykeln till cykelbutiken och gör en besiktning. Det är viktigt att cykeln är i gott skick och fungerar optimalt, oavsett om man är motionär, professionell cykelryttare eller använder den som dagligt transportmedel till och från arbetet.

Om man har monterat av sitt cykelhjul själv men inte kan hitta storlek på hjulet så kontakta vår support, så guidar de dig vidare.
Hos Atredo säljer vi bara bra cykelhjul av hög kvalitet. Vi har löpande erbjudanden på cykelhjul och hjulset till ett väldigt bra pris, så håll koll på vår hemsida eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev.