Topp 10 bästa cykelhjälmar

De 10 bästa & mest populära cykelhjälmar 2019

Abus Urban Cykelhjelm testvinder

Vår testvinnare: Abus Urban V.2

En cykelhjälms viktigaste uppgift är att skydda huvudet, vid en eventuell olycka. En cykelhjälm är som en försäkring; bra att ha men som vi hoppas aldrig få användning för.

Så utöver det primära uppdraget att skydda huvudet så är det ju också viktigt att den sitter bra och är bekväm att ha på. Det gör ju heller inte något om den är snygg.

De 10 bästa cykelhjälmarna

  1. Abus Urban-I v.2 med LED-lampa
  2. Abus Lane-U
  3. MET Idolo
  4. OnGear Skate Style
  5. ABUS scraper v.2
  6. ABUS Smiley 2.0
  7. ABUS Urban-I v.2
  8. Cube Kids Bunt
  9. Lazer P´nut
  10. Cube Kids Bunt

Letar du efter en cykelhjälm till din baby? Klicka här

Det är lag i Sverige på att alla barn under 15 år ska ha cykelhjälm om de cyklar på eller blir skjutsade på tvåhjulade cyklar. Om man är för eller emot cykelhjälm till barn som cyklar på trehjulingar är olika men med denna artikel informererar vi om vilka barncykelhjälmar som är de mest populära just nu.

Om vi ser generellt på de 10 mest populära hjälmarna så är det inget tvivel om att svart är den populäraste färgen. De flesta unga vill gärna ha en enfärgad och diskret cykelhjälm, som är lite tidlös i designen. Den svarta färgen har alltid varit en klassiker bland cykelhjälmar, och är det fortfarande.

Priset på en barnhjälm varierar allt efter märke och modell, men vi kan se att genomsnittspriset bland de bästa cykelhjälmarna 2019 är lite över 500 kronor.

Listan nedan är baserat på våra kunders omdömen och feedback på de enskilda hjälmarna samt försäljningsstatisitk. Listan uppdateras löpande och detta är alltså de 10 bästa cykelhjälmarna till barn och unga just nu.

Se även: Cykelhjälmar till barn

Gemensamt för alla hjälmar är att de självklart är godkända och CE-märkta.

Läs också: Cykelhjälmar - Bäst i test

1. Abus Urban-I v.2 med LED-lampa

Detta är den mest populära hjälmen just nu. Det är en bra all round-hjälm i en fin mattsvart färg. En av anledningarna till att denna hjälm är så populär är bland annat att den är kårad som testvinnare. Utöver detta har den LED-lampa i nacken, för en ökad synlighet, och magnetiskt hakspänne, som gör det enkelt för både barn och vuxna att spänna hjälmen.

2. Abus Lane-U

På andra plats finner vi också en Abus-hjälm. Denna hjälm har en enkel design i matt svart, med praktiska reflexer i nacken. Hjälmen är enkel att justera och har insektsnät i de främre ventilationshålen. Hjälmen har tvättbara och utbytbara kuddar, som de flesta andra hjälmar.

3. MET Idolo

Idolo från företaget MET är på många sätt en klassisk cykelhjälm, med ett sportigt uttryck. Enkel och lätt hjälm med god ventilation. Färgen är matt svart och passar bra till race. För extra säkerhet har den en integrerad LED-lampa i nacken och kuddarna i hjälmen kan självklart tas ur och tvättas.

4. On Gear Skate Style

Denna hjälm är en klassisk "skatehjälm" i en enkel design och i den klassiska mattsvarta färgen. Hjälmen har små ventilationshål men fortfarande bra utluftning. Denna hjälm ligger i den billigare prisklassen, vilket nog är en bidragande orsak till dess popularitet.

5. Abus Scraper V.2

På 5:e plats hittar vi återigen en hjälm från det populära märket Abus, denna gång i en grå färg. Abus Scraper har en cool look och finns även i andra färger, men just denna grå är så populär att den hamnade på femteplatsen på listan med de 10 bästa cykelhjälmarna.

6. Abus Smiley 2.0

Denna söta hjälm från Abus är rosa med prinsessor på. Här får du en lätt (225 gram) cykelhjälm och Abus kompromissar inte med säkerheten. Designen på hjälmen gör att barnet kommer växa ur den, men eftersom kuddarna kan tas ur och tvättas så kan den gå i arv.

7. Abus Urban-I v.2

Om du inte har något emot att skilja dig från mängden, så kan vi rekommendera denna fina, blå cykelhjälm från Abus. Med Urban-I v.2 får du en säker hjälm med LED-lampa i nacken, som ger extra synlighet tidiga morgontimmar och sena kvällar. Det är också värt att nämna att hjämen har det mycket populära magnetspännet, som gör att även de minsta barnen kan spänna hjälmen själva.

8. Cube Kids Bunt

På 8:e plats av de bästa hjälmarna hittar vi denna hjälm från Cube. Den är populär just nu och det beror nog framför allt på priset. Här har vi pressat priset i botten, men du får fortfarande en säker hjälm som håller alla krav.

9. Lazer P´Nut

P'Nut är ett smart cykelhjälms-koncept från Lazer. Man kan köpa till olika skal som man klickar på hjälmen, så du kan byta färg om du tröttnar på den du har. Se ett utbud av P´Nut-skal här.

10. Cube Kids Bunt

På 10:plats hittar vi ytterligare en Kids Bunt-hjälp från Cube men denna gång med en annorlunda design, som skiljer sig från mängden. Hjälmen är lätt, vilket är bra för de minsta cyklisterna, som ännu inte byggt upp nackmuskulaturen ordentligt.