Guide för att hitta det rätta växelörat till din cykel

Om du har skadat eller förstört ditt växelöra så kan det vara djungel att ta reda på vilket växelöra som passar till just din cykel. Anledningen till förvirringen är att producenterna inte upplyser om vilket växelöra som passar till deras olika cyklar. Utöver det så blir urvalsprocessen ännu mer komplicerad eftersom det finns många olika växelöron.

Vad ska jag göra när mitt växelöra är skadat?

Det är viktigt att du inte slänger ditt gamla växelöra förrän du har skaffat ett nytt. Det enklaste sättet att hitta ett nytt växelöra som passar till just din cykel är genom att ta utgångspunkt i det skadade växelörat. Utifrån utformningen på ditt gamla växelöra ska du värdera vilket växelöra som passar till din cykel.

Genom att jämföra det skadade växelörat med det nya så har du större möjlighet att köpa det rätta växelörat till din cykel.

Så hittar du det rätta växelörat

  1. Hitta ditt cykelmärke i översikten här
  2. Scrolla ner genom de olika växelöronen och jämför med det gamla
  3. Hitta det som liknar ditt och skriv ut pdf-filen, som är en ritning i storleken 1:1
  4. Lägg ditt gamla växelöra på den utskrivna ritningen för att se om de är 100% identiska
  5. Beställ det aktuella växelörat med 365 dagars returrätt och prisgaranti

Råd och vägledning

Om du fortfarande är osäker så är du varmt välkommen att kontakta oss för råd och vägledning från en av våra tekniker. De kommer att göra sitt bästa för att vägleda dig till att snabbt och enkelt hitta det rätta växelörat och komma igång med cyklingen igen.

Även om våra tekniken sitter redo för att hjälpa till, så har vi dessvärre inte möjlighet att med 100% säkerhet hitta det rätta växelörat till din cykel. Kontakta oss så för vi en dialog runt det!

Våra tekniker kan bäst hjälpa dig om du skickar en bild på ditt skadade växelöra. Det är inte säkert att växelörat är lika på bägge sidor och därför vill vi gärna ha en bild på bägge sidor av växelörat, som vi visar på bilden.

Skicka din bild till info@atredo.se