Cykelhjälm baby

Bästa cykelhjälm baby

Det är alltid lite speciellt första gången man ska ha sin lilla baby med ut och cyklar. När din bäbis är redo att sitta i en cykelstol, beror på när babyn kan sitta själv. För det mesta är det från 9-10 månaders ålder men det varierar mycket från baby till baby. Tumregeln är att när babyn kan sitt asjälv så är den redo att ha cykelhjälm på.

Vi rekommenderar att du bara kör korta turer i början, eftersom det är tufft för babyns rygg och nacke att sitta upprest i en cykelstol, ihop med vikten från cykelhjälmen samt de naturliga rörelserna från cykeln.

Vilken cykelhjälm till baby och små barn är bäst?

När du ska hitta en passande cykelhjälm till din baby så är det vikigt att den passar i storleken. Utöver detta ska du se på vikten. Ju lättare cykelhjälmen är, desto bättre och mer behagligt är den för babyn att ha på. Var uppmärksam på att bebisars huvuden och nackmuskulatur inte är så starka och därför är det viktigt med en lätt cykelhjälm och endast korta cykelturer. Design och färg är alltid en smaksak och har inget inflytande på säkerheten.

Ta ett måttband och mät omkretsen runt babyns huvud, precis över ögonbrynen och över öronen. Babyns huvudomkrets i centimeter är den storlek du ska leta efter. De flesta cykelhjälmar till babyer har str. 40-45 och anger alltså att babyns huvud är 40-45 cm i omkrets. Det är bättre att den är lite för stor än lite för liten. Allt efter årstid så ska du komma ihåg att det ska finnas plats till en liten mössa under. Du kan även mäta omkretsen på babyns huvud när den har mössan på.

Här kan du hitta bra cykelhjälmar till baby och barn