Allroundskor/Touring-skor

Viser 1 til 6 (af i alt 6 produkter)

Denna X-Touring cykelsko från Xtreme är framställd i neutrala svarta och grå färger med snörning. Cykelskon är perfekt som all round-cykelsko och otroligt bekväm att både cykla och gå i. Denna cykelsk... XTreme | Varunummer: 1879-X
405:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Fri frakt
Dessa flats från Vaude är cykelskon för dig som vill ha ett bra grepp i pedalen, utan att sitta fast i ett par klossar. Skon har en snygg design, som gör att den liknar en vanlig sneaker och därmed få... Vaude | Varunummer: 20394-005-XXX
1 215:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Viser 1 til 6 (af i alt 6 produkter)

Touring cykelskor påminner i hög grad om en vanlig vandrarsko eller gummisko. Det ska man dock inte låta sig luras av, eftersom det är stor skillnad på en all-round/touringsko och en behaglig vandrarsko som är till för att gå i.

Cykelskor skiljer sig från andra skor genom att de inte har en mjuk, skön undersida som är behagliga att gå i. De har däremot en hård undersida som inte kan böjas och som gör det betydligt behagligare att trampa på pedalerna.

Sköna cykelskor med skosnören

Touringskor kombinerar på bästa sätt de två egenskaper för en sko som man kan använda både till att cykla med och gå i. Om letar efter en cykelsko att gå i, så är en touring sko rätt val. De allra flesta touring cykelskor är utrustade med en stötabsorberande mellansula, som ger en högre komfort vid vandring. Touring skor är dessutom ofta cykelskor med skosnören, som tillsammans med en flexibel överdel ger en bra fritidssko. Vanliga cykelskor har ofta velkro eller knapplås och detta gör att skon sitter stramt på foten, vilket ofta är obehagligt och kan göra ont om ens cykelsko inte passar perfekt. Den betydligt mer flexibla cykelskon, som en touringsko är, gör dessutom att man inte så lätt får problem med fötter eller tår som domnar eller att man får kramp i tårna.

All-round cykelsko till klickpedaler

Om man monterar sina cykelskor med SPD-klossar, så kan man fortfarande gå i cykelskon utan att märka klossarna. Denna typ av cykelsko används bland annat av vardags-cyklisten som gärna vill gå in och handla på vägen hem eller på cykelsemestern. Då kan man nämligen gå av cykeln och gå runt lite i omgivningarna utan att byta skor.

Cykelskor eller inte

Fördelen med att köra med riktiga cykelskor är att man överför betydligt mer kraft via den hårda sulan på cykelskon. Om man har klossar monterade så har man dessutom möjlighet att dra upp pedalerna och därmed få ett betydligt stabilare tramp än om man enbart trampar nedåt med pedalerna. Speciellt om det är lite ojämnt så kan foten lätt halka av pedalen men med klickpedaler behöver man inte sitta och spänna ben och fötter, för att säkra att foten håller sig på plats. Nackdelen är helt klart att man ska vänja sig vid att fötterna sitter fast och om man glömmer det så kan det resultera i några skrapsår. Dessutom fungerar sammankopplingen av pedaler och klossar bara om bägge två är förhållandevis rena.