Kundtjänst tfn T: 0410 35 01 88

Mer än 10.000 omdömen

Beställ före
  • 00t :
  • 00m :
  • 00s
och vi skickar varorna i morgon

Speedplay

Richard Bryne är mannen bakom designen av Speedplay-pedalerna. Han startade sig karriär i cykelbranschen med att gå in i den lokala cykelbutiken och fråga efter jobb. Han fick frågan om han kunde reparera cyklar och när han sa jag så fick han ett 3-växlars nav med hem att montera ihop. Dagen efter kom han tillbaka med navet hopmonterat och sen var Ricard igång.

Richard var fascinerad av ingenjören och uppfinnaren Steve Boul, som sa till honom att se på saker med nya ögon. Om den kan göras bättre, så gör det.

Det var bakgrunden för arbetet med att framställa världens första dubbesidiga cykel-klickpedal, som snabbt blev populär i USA.

Flera detaljer gör Speedplay-pedalen till något särskilt. Klossens utformning gör att kontaktytan är betydligt större mellan pedal och kloss än andra pedaler på marknaden. Detta gör att kraftöverföringen blir bättre.

Pedalen är uppbyggd med två kullager och ett rullager. Du behöver inte justera spänningen på fjädern i pedalen. Det klarar "true-locking"-mekanismen.

På Zero-pedalerna kan floatet justeras från 0° till 15° och kan därför anpassas till alla cyklister. Dessutom har klossens uppbyggnad den fördelen att själva låsmekanismen inte slits när du går på klossen.

Den låga uppbyggningen av pedal och kloss ger inte bara en fantastisk kraftöverföring, utan även möjligheten att trampa i kurvor.

Med pedalerna från Speedplay har du alla möjligheter för att undvika knä- eller senskador.

Speedplay pedaler
Fördelen med en Speedplay-pedal är att den sitter nära axeln, vilket ger mer kraft till pedalerna. En Speedplay-pedal är inte så hög eller bred utan faktiskt rätt liten, jämfört med dess konkurrenter. Eftersom den är så liten så är det viktigt att man placerar klossarna på skorna rätt. Klossarna ska placeras vid trampkudden mellan tår och hålfot.

Klossarna är konstruerade som en del av pedalen. Det är därför bra att köpa kloss-skydd, för att skydda klossarna mot skador om du går på dem.

En Speedplay pedal är tvåsidig, vilket ger den fördelen att du kan klicka i pedalen från bägge sidor. Därmen kan du klicka dig fast i pedalen utan att ta fokus från vägen.
Speedplar har en smörjningsport vid änden av axeln, vilket gör att du enkelt kan underhålla dina pedaler. Genom att underhålla dina pedaler förlänger du även levnadstiden på dem.

Flera professionella cykelrytter kör med Speedplay-pedaler.

Viser 1 til 23 (af i alt 23 produkter)

Fri frakt
Speedplay pedaler utmärker sig genom att vara de enda racerpedaler som kan klickas i från bägge sidor. Därför behöver du inte titta ner och flytta fokus från vägen när du klickar i pedalerna. Hållbarh... Speedplay | Varunummer: 61200-NG Teknisk information: Download PDF
Fri frakt
Speedplay Zero Aero Walkable - Pedalklossar
På lager
Speedplay klossar till Zero pedaler. Dessa walkable klossar gör det enklare att gå i ett par cykelskor. Den gummitäckta ytan gör att skorna inte blir så hala att gå i. De medföljande bussies används f... Speedplay | Varunummer: DZ14115 Teknisk information: Download PDF
Fri frakt
Om du söker ett par bra racerpedaler med klossar så bör du kraftigt överväga Speedplays Zero Stainles. Detta set pedaler utmärker sig genom att det är möjligt att klicka i dem från bägge sidor. Med de... Speedplay | Varunummer: SP61100
Om du tycker om dina Speedplay-pedaler och vill ta hand om dem ordentligt, så kan denna fettpistol förlänga hållbarheten i många år. Speedplay är de enda pedalerna på marknaden som är konstruerade med... Speedplay | Varunummer: 5713175 Teknisk information: Download PDF
Fri frakt
Inklusive klossar. Speedplay pedaler utmärker sig genom att vara de enda racerpedalerna som kan klickas i från bägge sidor. Därför behöver du inte titta ner och flytta fokus från vägen när du kliskar... Speedplay | Varunummer: SP61210 Teknisk information: Download PDF
Original-fett till din Speedplay-pedaler. Refill feTtpatron tilL din fettspruta till att smörja dina speedplay-pedaler. Specifikationer Vattenavvisande Rekommenderas av Speedplay 85 gram Längd... Speedplay | Varunummer: 5713560 Teknisk information: Download PDF
Fri frakt
Speedplay | Varunummer: 12400001X0
1 615:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Fri frakt
Speedplay pedaler utmärker sig genom att vara de enda racerpedaler som kan klickas i från bägge sidor. Därför behöver du inte titta ner och flytta fokus från vägen när du klickar i pedalerna. Hållbarh... Speedplay | Varunummer: SP61220 Teknisk information: Download PDF
Viser 1 til 23 (af i alt 23 produkter)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad runt de bästa priserna, senaste varorna och bra erbjudanden - Anmäl dig till vårt nyhetsmail
Vi behandlar nedanstående upplysningar förtroligt. Läs mer om vår personuppgifters-politik här.