Kundtjänst tfn T: 0410 35 01 88

Mer än 10.000 omdömen

Beställ före
  • 00t :
  • 00m :
  • 00s
och vi skickar varorna i morgon

Fjällräven

Fjällräven är ett känt svenskt märke, med mer än 50 års erfarenhet. Fjällräven är nog mest kända för deras ikoniska ryggsäck Kånken.

Sen Fjällräven grundades för lite över 50 års sedan har de haft som uppdrag att utveckla produkter som gör det enklare för människor att njuta av landskapet. Så långt tillbaka som 1950 utvecklade Åke Nordin en ryggsäck som sådde det frö, som medverkade till att Fjällräven har blivit det företaget det är idag.

Ända sen 1960 har Fjällräven fortsatt med att producera innovativa och funktionella produkter, som har uppskattats av generationer av utomhus-entusiaster över hela världen samt fått en rad fina priser genom åren. Fjällrävens produkter säljs idag i ca 20 länder. Med tiden har flera av deras produkter blivit mer eller mindre klassiker.

De arbetar hela tiden på att utveckla material, lösningar och design till nya favoriter, som kläder, tält, sovsäckar och annan utomhus-utrustning, som kan användas, älskas och slitas under många år av äventyr i den friska luften

Historien om Fjällräven

Från en liten källare i Örnsköldsvik har Fjällräven spridit sig till alla världens hörn. Det hela började med en 14-åring pojke, som inte tyckte att de ryggsäckar på den tiden var särskilt bekväma och beslutade sig för att göra något åt det. Året var 1950 och Åke Nordin var på vandrartur i bergen i Västerbotten, tillsammans med en god vän. Åke var scout och älskade att vara utomhus, men tyckte inte det fanns en bra lösning på att transportera sina ägodelar.

Ryggsäckarna på 50-talet var lång ifrån bekväma, eftersom de hängde som oformbara påsar från din bakdel och tvingade bäraren att gå framåtböjd, för att kompensera vikten. Åke hade läst att om du ska bära något tungt, så bör vikten placerat hög uppe på och nära ryggen. I familjens sommarhus utanför Örnsköldsvik tillverkade Åke en träram och med hjälp av sin mors gamla symaskin sydde han en påse av ett starkt bomullsmaterial, som han satte fast på sin träram med hjälp av läderremmar.

Åke blev nöjd, eftersom ramen fördelade belastningen bättre över ryggen och ökade ventilationen mellan ryggen och ryggsäcken. Utöver detta kunde han bära en tyngre vikt på ryggen.

Ryggsäcken som var startskottet för Fjällräven

Ryggsäcks-ramen, som Åke gjorde i trä, var början på det företaget (Fjällräven) som Åke Nordin grundade tio år senare. Då hade han legat i lumpen på den nyligen startade och extremt krävande FJS Parachute Ranger School i Karlsborg. Det var där han insåg att det fanns en marknad för funktionell och slittålig utomhus-utrustning.

Åke märkte att inte ens den utrustning som användes av eliten i Sverige var bra nog. År 1960 registrerade Åke Nordin sitt förteag, som han döpte till Fjällräven. Dess hemvist vad familjens 2 r o k utanför Örnsköldsvik. Verkstaden var i källaren, som fungerade som fabrik och utvecklingsavdelning under de första åren. Det var här de första ryggsäckarna med aluminium-ramar skapades och med tiden även de kondens-fria lätta tälten, de funktionella utomhuskläderna och de revolutionerande sovsäckarna, som kom att älskas av en växande grupp utomhus-entusiaster runt om i världen.

Viser 1 til 1 (af i alt 1 produkter)

Fri frakt
675:-
Lägg till i korgen Bästa pris-garanti - hittat billigare?
Viser 1 til 1 (af i alt 1 produkter)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad runt de bästa priserna, senaste varorna och bra erbjudanden - Anmäl dig till vårt nyhetsmail
Vi behandlar nedanstående upplysningar förtroligt. Läs mer om vår personuppgifters-politik här.