Kundtjänst tfn T: 08-525 038 90

Mer än 10.000 omdömen

Beställ före
  • 00t :
  • 00m :
  • 00s
och vi skickar varorna idag

Avid

Avid är en amerikansk firma, grundat av Wayne Lumpkin 1991.

Avids första produkt var en adapter till vevpartin, som gjorde att mountainbikers nu kunde få en tredje (liten) klinga på deras vevpari och därmed får en rad nya, lägre växlar. Efter denna banbrytande produkt lanserade Avid en rad bromsar till mountainbikes.

Det är primärt bromsar som Avid sen dess engagerat sig i och har varit bland de ledande företagen inom utveckling av mountainbike-bromsar. År 1994 introducerade Avid Speed dial-bromsar, som i åratal var bland de absolut bästa bromsarna på marknaden

År 2001 övertog de tronen, där deras egen speed dial broms satt som mountainbikers föredragna broms, med Single Digit-bromsarna, som hade en bromseffekt man aldrig tidigare sett och var samtidigt bland de lättaste bromsarna på marknaden.

Avid köptes upp av en annan amerikans firma år 2004, nämligen SRAM, som i förväg ägde Sachs Bicycle components och RockShoz. I SRAM-gruppen har Avid fortsatt som sitt eget märke, men har flyttat utvecklingsavdelningen till Colorado Springs, där de finns under samma tak som andra SRAM-ägda märken.

Avid gör idag hydrauliska skivbromsar till mountainbikes, racercyklar och cykelcross. fälgbromsar till MTB och city bikes samt en serie av tillbehör till bromsar.

Viser 1 til 8 (af i alt 8 produkter)

Original Avid metall-bromsklossar med stålplatta. Detta set består av 2 klossar, fjäderband, splint samt skruvar med låsring. Användning Metall-bromsklossar är, på grund av deras hårdhet, bäst till t... Avid | Varunummer: 005315035010
Viser 1 til 8 (af i alt 8 produkter)

Avid gör skivbromsar och bromsdelar till cyklar och är nog mest kända för deras hydrauliska skivbromsar i modellen elixir. Avid gör inte bara hydrauliska skivbromsar till cyklar utan har även mycket bra mekaniska skivbromsar i deras sortimet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Registrera dig och få specialerbjudanden, tips och nyheter. Nyhetsbrevet kommer ut 1-3 gånger i månaden.