American Classic

American classick är bland de ledande i cykelbranschen, när det gäller utveckling av lätta hjul. Bill Shook presenterade de första produkterna år 1982, som var en lätt flaskhållare och en banbrytande lätt, justerbar sadelpinne, som lagt grunden till de sadelpinnar vi har idag, med integrerat beslag (även kallat skena).

Bill Shook hade på 1970-talet en framgångsrik karriär som cykelryttare på bana och landsväg och var under en period en del av det amerikanske landslaget i landsvägscykling. Som aktiv cyklist under 70-talet saknade Bill lätta komponenter och började, hemma i sin pappas garage, exprimentera med att göra sina egna cykeldelar. År 1974 byggde han världens första aluminium-cykel med oversize-rör, som han använde i åtskilliga lopp under de kommande åren.

När Bill hade avslutat sin aktiva karriär hade lusten att göra den bästa utrustningen inte blivit mindre, så han tog en teknisk ingenjör-kandidatgrad på Ohio State University. Nu var grunden för American Classick lagd.

Idag är Bill Shook fortfarande ägare av American Classic, samtidigt som han är företagets chefingenjör. Företaget har utveckling, test och kvalitetskontroll i USA men har flyttat produktionen till Taiwan, där företaget har en egen fabrik, där de har egen fälgproduktion och naturligtvis bygger hjul.

American classic gör high-end hjul till i stort sett alla cykeldiscipliner och, som en av få producenter, gör American classic lätta hjul till cyklister över 100 kg.

Cykelhjul är inte bara cykelhjul och det kan man framför allt se när man tittar på American Classic cykelhjul till både mtb och racercyklar. Här får man det bästa av det bästa inom hjul och hjulset till cyklar, i mellan-prisklassen för cykelhjul.

Lätta hjul från American Classic

American Classic producerar cykelhjul och hjulset baserat på många års erfarenhet inom produktion och cykling i de professionella cykelloppen. Genom att ha Bill Shook i spetsen med sina kompetenser har American Classic en fördel som många andra producenter saknar. De har nämligen den nödvändiga kunskapen om användning av hjulen inhouse, medan många behöver betala för det utanför huset.

Med Bill Shooks passion för produkterna har American Classic lyckats skilja sig ut, genom att göra high-end cykelhjul till nästan alla typer av cykling. De har specialiserat sig i de lätta cykelhjulen till både racer samt mtb och hos dem kan man även köpa lätta cykelhjul till tunga cyklister.

Erbjudanden/Utförsäljning och billiga priser på American Classic

Priserna på American Classic ligger oftast i prisläget runt 5000 kronor, men kan kan också ha tur att hitta billiga American Classic cykelhjul i samband med utförsäljning eller erbjudanden. Detta sker oftast på hösten, då producenterna presenterar deras nya kollektioner och då återförsäljarna gärna vill bli av med deras modeller från tidigare kollektioner. Så om man letar efter billiga cykelhjul i toppkvalitet ska man hålla ögonen på om det kommer bra erbjudanden på American Classic hjulset.