Frakt från 59 SEK 365 dagars returrätt

Test av cykelhjälmar- de 3 bästa cykelhjälmarna

 

Bäst i test – Vad betyder det?

Det görs löpande tester av cykelhjälmar, för att försöka hjälpa konsumenterna med att hitta de bästa hjälmarna.

Fast man ska vara uppmärksam på att bäst i test kan tolkas på många sätt och det kan vara svårt att veta hur de olika cykelhjälmarna har testats.

Alla kan, i princip, göra en "bäst i test" av cykelhjälmar, där de själva har valt ut vilka hjälmar som ska testas mot varandra och själva sätta villkoren. I ett test kanske man fokuserat på passform medan man i ett annat test gått mer efter design och materialval.

Det är inte många huvuden som är likadana, så den cykelhjälm som passar till din granne behöver nödvändigtvis inte vara den bästa till dig. Eftersom just passformen är mycket individuellt så kan du inte vara säker på att en hjälm som kårats som "Bäst i test" även är den bästa för dig.

Du kan däremot alltid vara säker på att alla cykelhjälmar hos oss är CE EN 1078-godkända, som betyder att de håller EUs lag.

 

Testvinnare

Alla våra cykelhjälmar är i princip testvinnare, eftersom de kommit med i vårt sortiment. Det betyder inte att vi själva har testat dem allihop och vi har absolut inte provat att välta på en cykel och slagit huvudet i asfalten med hjälmarna på.

Däremot har vi säkerställt att alla våra hjälmar håller de EU-krav som finns på cykelhjälmar idag. Med andra ord är det helt upp till dig att hitta din "testvinnare", som passar ditt behov och till ditt huvud och den design du tycker är "bäst i test".

 

De bästa cykelhjälmarna

Här får du en överblick samt en beskrivelse på några av de cykelhjälmar som vi menar är bland de bästa och mest populära på marknaden.

Hövding airbag cykelhjälm

En krage du sätter runt halsen, som vid ett fall utlöser en uppblåsbar hjälm, som skyddar huvud och nacke. Denna "osynliga" cykelhjälm har blivit en stor succé. I många test är Hövding-cykelhjälmen i toppen. Den får beröm på vägen och enligt ett test, gjort av försäkringsbolaget Folksam, så är säkerheten upp till 8 gånger bättre än med en vanlig cykelhjälm.

Här kan du läsa mycket mer om den unika Hövding airbag cykelhjälm, där du även kan se en video på hur det ser ut, om du får användning för hjälmen.

En bra och säker vardagshjälm

Alla cykelhjälmar ska leva upp till bestämda krav för att få säljas i Sverige. Du behöver därför inte vara orolig över att din nya cykelhjälm inte är bra nog.
Om du har beslutat dig för att du vill ha en traditionell cykelhjälm, som testats efter kraven, så handlar det om att hitta den cykelhjälm som passar både dig och ditt huvud.
Har du besluttet dig for, at det skal være en traditionel cykelhjelm, som er testet efter standarderne, handler det nu om at finde den cykelhjelm, som passer til dig og dit hoved.

Det finns ett stort utbud av cykelhjälmar och hos Atredo kan du välja mellan över 600 cykelhjälmar till mtb, race, skate, tempolopp, bmx och naturligtvis vardagscykling.
Priset på en cykelhjälm varierar väldigt mycket. Ju dyrare hjälm, desto mer komfort och kvalitet får du ofta. Det handlar också om märke och design men oavsett pris så är säkerheten på topp

Vi har samlat några av de mest populära hjälmarna, som är både snygga, funktionella och skyddande.

När du har köpt och provat din cykelhjälm så är det en bra idé att ge den ett kort omdöme hos oss. Alla som använder cykelhjälmarna är några av de bästa för att göra tester, då det inte bara handlar om ett konkret säkerhetstest.

Efter att du provat hjälmen så kan du hjälpa andra att hitta den rätta cykelhjälmen, genom att berätta vad du tycker om den.

Ditt test av cykelhjälmen är förhoppningsvis inte baserat på ett fall, utan att du fått ett intryck av bland annat kvalitet, komfort och passform.

Cykelhjälm med MIPS

MIPS är ett nyare system, uppfunnet i Sverige, som betyder "Multi-Directional Impact Protection System".
En cykelhjälm med MIPS skyddar ditt huvud ännu bättre och med fokus att skydda vid rotation. Test av MIPS-cykelhjälmar visar betydligt mindre skador på huvud och hjärna, oavsett vilket vinkel du faller i.

Jämförelse MIPS-hjälm

En traditionell cykelhjälm

   • Skyddar mot direkt kraft
   • Skyddar kraniet efter gällande standard

En MIPS cykelhjälm

   • Skyddar mot direkt kraft
   • Skyddar kraniet efter gällande standard
   • Skyddar vid roterande kraft
   • Reducerar risken för hjärnskakning
   • Rörligt skal, som minskar risken för hjärnskada

Varför använda cykelhjälm?

Användande av cykelhjälm reducerar risken för huvudskador med ca 50% och allvarliga huvudskador med ca 70%. Det visar en metastudie (Olivier & Creighton, 2016).

I Sverige har lagkrav om använding av cykelhjälm för barn under 15 år nästan halverat antalet huvudskador.