Biltillbehör/Cykelhållare/Cykelstativ

Vi har många erbjudanden på cykelhållare att hänga cykeln på bilen och vi vill vara billigast. Om du hittar en tillsvarande cykelhållare någon annanstans, så får du din nya cykelhållare till samma pris hos oss.

Om du ska ha en ny cykelhållare till bilen så följ våra fina erbjudanden, som vi uppdaterar löpande.

Cykelhållare till bil med dragkrok:

Om du har en dragkrok på din bil så finns den flera bra lösningar att välja mellan när du ska köpa en ny cykelhållare. Det finns den lilla, enkla saxtypen som är en billig cykelhållare till dragkrok och som inte tar så mycket plats när den ligger i bagageluckan. Denna modell är bra om du t.ex. ska ha med ditt barns cykel hem från skolan. Det finns även flera större och mer avancerade cykelhållare till dragkrok, som är mer stabila och säkra att köra med. Dessa modeller är särskilt bra om du kör mycket eller kanske långt med cykeln. Om du ska ha med flera av familjens cyklar på semestern så är det en bra idé att välja en cykelhållare med vippfunktion, så ni kan komma åt bagageutrymmet i bilen även om det hänger cyklar på kroken.
Ett bra råd när du ska välja cykelstativ till en bil med dragkrok är att man funderar på vilket behov man har. Är det verkligen en bra idé att välja ett stativ med plats för en extra cykel, när man egentligen bara ska transportera en cykel? Vore det bra att ha en cykelhållare som man kan montera en barnvagn? Fråga eventuellt andra cyklister vad de har för erfarenheter.

Cykelhållare till bil utan dragkrok:

Om du har en bil utan dragkrok så finns det också flera bra lösningar. Det finns en cykelhållare till bakluckan, som gör det säkert att transportera flera cyklar på samma gång. Nackdelen med detta är att det kan vara svårt att komma åt bagageutrymmet när cyklarna är monterade.
En annan bra lösning är cykelhållare till tak. Då monterar man först på ett takräcke sen är det mycket enkelt att montera på och av cyklarna. Stativet tar inte så mycket plats när det inte används och kan enkelt hängas upp på väggen hemma i garaget. Ett litet minus med detta typ av cykelstativ är att du ska ha en viss längd för att det inte ska bli för besvärligt att montera cyklarna och man kan inte parkera i ett P-hus eller på liknande ställen.

Cykelhållare-bäst i test:

Det har gjorts flera bra tester som är tillgängliga på nätet. Testen har ofta bra beskrivningar och listar för- och nackdelar med de olika modellerna, med vikt på pris och kvalitet. Det kan vara en bra hjälp i beslutprocessen.

Tillbehör till cykelhållare:

Du kan köpa extra utrustning till din cykelhållare eller cykelstativ. Kanske behöver du en extra bagagestropp, ljusramp, adapter eller liknande. Hos Atredo.se har vi ett stort urval med tillbehör.

Lagkrav:

När man kör med cykelhållare, oavsett om den är monterad på taket, dragkroken eller bakluckan, så ska den vara godkänd för körsel med cyklar i Sverige. T.ex. i Tyskland är reglerna ännu hårdare men det är fortfarande tillåtet för svenskar att köra med en hållare som är godkänd i Sverige.
Något annat viktigt att tänka på som bilägare är att om utrustningen täcker bilens nummerplåt, reflexer eller lyktor, så ska man skaffa en tredje nummerplåt och montera denna på en ljusramp, som monteras längst bak på bilen.
De flesta nyare cykelhållare till dragkrok har redan en inbyggd ljusramp med plats för montering av den extra nummerplåten. Det fins alltså flera fördelar med att köpa en cykelhållare med ljusramp. Detta bör tas i betraktning när man jämför priser.

Det kan snabbt bli billigare att köpa än att hyra.