Fraktfritt vid SEK 599,00
Prismatch
365 dagars returrätt
0410-35 01 88
Produkter per sida

Barncyklar/Juniorcyklar 24"

Barncyklar / Juniorcyklar 24”

Cyklar i storleken 24 tum passar till barn/juniorer som är c:a 7-10 år gamla men det beror också mycket på längden, så se till att du mäter ditt barn. Längden ska ligga på c:a 126-145 cm. Ibland kan den passa även om man är lite längre men om man ligger på gränsen så ska man värdera om man ska ha en större storlek på cykeln. Om du tvekar så är du alltid välkommen att kontakta våra tekniker i vår kundservice. Vi rekommenderar att barnet kan nå marken när de sitter på cykeln, annars kan de förlora kontrollen över cykeln.

När du får cykeln så är den monterad till c:a 90%, så du ska endast montera småsaker som t.ex. styre, pedaler, sadel osv. Utöver detta bör du efterspänna bultar, smörja kedjan, justera växlar och bromsar. Det är också bra att smörja gängor och sadelpinne med fett, för att undvika att de sätter sig fast.

Skötsel och underhåll

Cyklarna sköter du som en vanlig cykel, genom att kontrollera däcktrycket och smörja kedjan c:a en gång i månaden samt efterspänna cyklarnas bultar efter c:a 3 månaders användning. Därefter räcker det att du gör det c:a två gånger om året. Vi rekommenderar att du använder ett särskilt tvättmedel för cyklar eftersom den, förutom att göra rent cykeln, även lämnar en tunn hinna på cykeln. Kom ihåg att alltid torka av och smörja de rörliga delarna efter tvätt.

Ovan kan du se vårt utbud av cyklar i storlek 24 tum. Vi säljer cyklar med märken som t.ex. Haibike och Puky av bästa kvalitet.